Pozvánka na farní pouť

FARNÍ POUŤ  KRÁLÍKY – BROUMOV – VELKÉ LOSINY (pátek 6. května – neděle 8. května 2016)

Již po deváté Vás zveme na bílovickou farní pouť. Letos navštívíme zajímavá místa v Orlických horách, a to zámky, kláštery i poutní místa. Ubytovaní budeme v poutním domě v Králíkách u jedné z bran Svatého roku milosrdenství. Zastavíme se také v Neratově, neboť mnoho z Vás projevilo zájem se na toto poutní místo znovu vrátit. Z církevních památek si prohlédneme ještě nádherně zrekonstruovaný cisterciácký klášter Broumov a nedaleký dřevěný hřbitovní kostel, který je nejstarší ve střední Evropě. Zámek Nové Hrady Vás okouzlí svou romantickou atmosférou, můžete se pokochat nádherně upraveným parkem, děti si přijdou na své v rozsáhlém přírodním bludišti i přilehlé oboře plné daňků a jelenů, kteří se nechají i pohladit. Kdo by si z této nabídky nevybral, může zakotvit v zámecké restauraci či cukrárně, které jsou přímo v areálu. Na zpáteční cestě se zastavíme ve Velkých Losinách na zámku, kde se snad dozvíme, jak to bylo či nebylo se svatou inkvizicí a upalováním čarodějnic. Poté podnikneme exkurzi do unikátní dílny na výrobu ručního papíru.

Pouť nebude náročná fyzicky, navštívíme místa, která jsou snadno přístupná i starším lidem a ke kterým nás může dovést autobus.

Pokud Vás program zaujal a rádi byste se ho zúčastnili, odevzdejte prosím vyplněnou přihlášku se zálohou 500 Kč (částka za místo v autobusu, která zajišťuje, že v případě Vaší absence bude sedadlo uhrazeno; záloha Vám bude samozřejmě vrácena, pokud se za Vás najde náhradník), a to do 20. dubna 2016. Nenechávejte přihlášku na poslední chvíli. Zkušenost z minulého roku říká, že později přihlášení budou jen mezi náhradníky.

Podrobný harmonogram cesty je součástí přihlášky (pdf).

Kéž nás Bůh na naší cestě provází svým požehnáním, aby se nám naše společná pouť vydařila a abychom se v pořádku vrátili povzbuzeni vším, co na ní prožijeme, poznáme a uvidíme.

Nechat vzkaz